U gaat apart wonen of u woont pas apart.
Dan moet u familiezaken regelen: uw goederen, uw huis en uw ouderschap. Als u gehuwd bent, kunt u een echtscheiding regelen.
Hoe wil u uw familiezaken regelen? U kan kiezen.
U beslist zelf. Dan kan u zelf onderhandelen of twee advocaten laten onderhandelen. U kan de weg naar een akkoord ook bewandelen in aanwezigheid van een rechter, maar toch zelf en samen met de andere ouder beslissen.
Of een rechter beslist en u bepleit uw zaak zelf. Of een rechter beslist en u laat twee advocaten pleiten. Op de site vindt u informatie over de vijf trajecten om uw familiezaken te regelen. Er is extra uitleg over bemiddeling in familiezaken als ondersteuning van het eerste traject.
Welke regelingen wil u? Er zijn vele regelingen mogelijk. Het is niet gemakkelijk om de regeling te kiezen die best past bij uw situatie. U hebt allicht vragen over geldzaken. Vooral de kostenregeling van hun kind geeft ouders veel kopzorgen. Wat moeten ouders weten om een weloverwogen kostenregeling te maken? U vindt op deze site informatie over de regelgeving en bedragen van kindergeld, belastingvoordeel, uitkering en huisvestingskosten. U vindt ook praktische websites.
Hoe wil u uw echtscheiding regelen? Via EOT of via EOO? U vindt informatie over het verloop van een EOT, en over het verloop van een EOO. In een EOT bekrachtigt de echtscheidingsrechter een ouderschapsplan zonder dat ouders dat moeten vragen. In een EOO kunnen ouders een rechter vragen een ouderschapsplan te bekrachtigen. Ongehuwde ouders komen te weten hoe ook zij een ouderschapsplan kunnen laten bekrachtigen.

 
Terug